Gebouw als perfecte assistent

Wie wil niet de perfecte assistent?

De assistent die u ondersteunt in het bereiken van uw doelstellingen, taken van u kan overnemen en u een veilige haven biedt wanneer u dat nodig hebt. Iedereen zal de perfecte assistent op een andere manier beschrijven, net zoals iedereen de perfecte auto anders beschrijft. Afhankelijk van uw behoefte, smaak e.d. wilt u een busje of een tweezitter, gaat u voor uitstraling of functionaliteit, moet het hip of ‘doe maar gewoon’ of heeft u juist helemaal geen auto.
Daardoor kan een grote Audi bij de één passen en een kleine Opel bij de ander. Maar ruil die twee eens om, de kans is groot dat daarmee een slechte match ontstaat met ontevreden chauffeurs. Nog niet te denken over wat anderen van u vinden als u de ‘verkeerde’ auto kiest. Als iemand in een te grote auto komt aanrijden zijn de opmerkingen ‘oh, gaat daar mijn geld naar toe’ niet van de lucht en de directeur die in een afgetrapte boodschappenauto komt aanrijden wordt niet voor vol aangezien.

OoPerfect assistent AVk een gebouw kent veel mogelijkheden, van een stapel betonblokken tot een kasteel. Het kiezen van het juiste gebouw voor uw organisatie is cruciaal.
Voor het bereiken van uw doelstellingen: zorgt het gebouw ervoor dat de organisatie in de versnelling komt of wordt de organisatie er juist door op de handrem getrokken? Voelen mensen zich op hun gemak zodra ze binnen komen, gaat hun energie stromen of worden ze geremd en geblokkeerd. Hangt de ‘buzz’ in het gebouw of is deze bedekt met een sluier.

Maar dit geldt ook voor de buitenwereld: laat het gebouw een positieve of negatieve indruk achter. Hoe praat men over uw gebouw en is dit op een manier die u wenst? En misschien lukt het zelfs om te verrassen waardoor een blijvende indruk achterblijft.

De volgende voorbeelden liggen voor de hand: een productiebedrijf in een kasteel is voor de eigen organisatie niet erg praktisch en de buitenwereld zal het gevoel hebben dat er ‘iets’ niet klopt. Maar ook een investeringsbedrijf in een bouwkeet zal in veel gevallen geen vertrouwenwekkend beeld oproepen.

Maar hoe zit het dan met lege hallen op uitgerangeerde fabrieksterreinen die op de nominatie staan om gesloopt te worden en in de laatste levensfase tegen de variabele exploitatiekosten vergeven worden. Er zijn genoeg voorbeelden van door de juiste bedrijven aan te trekken in lege fabriekshallen, er een levendigheid in zowel de hal als het hele terrein of bestemmingsgebied komt. Van een afgeschreven gebouw of gebied verandert het in gewilde locatie.

Dus is die perfecte assistent nu degene die zichzelf wegcijfert en altijd beschikbaar is om te ondersteunen of is het een proactieve assistent die kansen ziet, onderzoekt en risico’s durft te nemen om op deze wijze de manager te ondersteunen in het behalen van de gewenste doelstellingen.

De keuze is aan u en bedenk dat geen assistent extra (ongewenste) workload met zich meebrengt.
Smart thinking about real estate creates with low budget a high impact on business objectives. 

Meer informatie of een vrijblijvend gesprek? Wij zijn u graag van dienst. Email ons. (Enable Javascript to see the email address)

-The Architect as Business Optimizer-
‘Squaring the circle by connecting the dots’