Optimum uit huisvesting halen of uit potentieel medewerkers?

Al tientallen jaren zijn adviseurs, studenten en wetenschappers op zoek naar de heilige graal om in een alomvattend model de afstemming (alignment) van Corporate Real Estate met de strategie van een organisatie te vatten. Doel is om huisvesting als hefboom te gebruiken om onder andere de productiviteit en well-being van de medewerkers/studenten te verbeteren. De werkelijkheid laat zich echter niet zo gemakkelijk in één model vatten. Het gaat om het vinden van de balans van de harde, meestal goed meetbare, huisvesting kant, met de zachtere mens kant.

Lees verder in het artikel “Optimum uit huisvesting halen of uit potentieel medewerkers?” gepubliceerd in het SERVICE Magazine van de TU-Eindhoven (20140601 SERVICE, TU-E).

-The Architect as Business Optimizer-
‘Squaring the circle by connecting the dots’